Residence H1 In Taipei by KC Design Studio

Interior design studio KC design studio designed Residence H1, a contemporary white apartment in Taipei, Taiwan and that was completed in 2016.



“The design of the project focuses on how to achieve the ultimate texture ratio and balance in the relationship between the ceiling, the floor, and the wall in the shared space of the open dining room, light kitchen, and living room. The ceiling in the shape of a bowl covers the square area, making the whole area integrated without borders.” – KC design studio



“The upside-down sunken part of the bowl can increase the height of the ceiling and create an arc connecting the façade out of the circle, presenting a beautiful and extensive arc. Besides, the design of the dividing line on the ceiling aims to not only add some mobility to the ceiling. The crossing position of the dividing line is what the users use most often. Therefore, the crossing position has reasonably become the light origin on the ceiling and been presented with the logical line.” – KC design studio





Read More…

Photo Gallery:

Related Posts