A Renovation Of A House With Panoramic Views: Hi-Lob Residence by Nuria Pla Studio

Architectural firm Nuria Pla Studio renovated a 1979 mountain retreat with panoramic views of Paradise Valley, Arizona. The project was completed in 2017.



“The design focused on updating the house for the modern livingand on enhancing the panoramic views. Sliding glass doors completely connect the living and dining areas with the outdoors, transforming the space into an open-air pavilion.
The house is one of the highest houses in Camelback Mountain and enjoys 210° spectacular, dynamic views sunrise to sunset. The interior was designed to achieve a relaxing atmosphere, with a neutral palette to enhance the views. The great room is notable for its triangular shaped layout, creating a focal point that guides the eyes towards the landscape. In the living room, independent windows and thick columns that used to block the view were converted into a single continuous panoramic view.” – Nuria Pla Studio




“The kitchen accommodates bamboo cabinets and white quartz countertops. An irregular-shaped island with a walnut butcher-block counter provides a roomy space for informal dining. The butcher-block countertop falls down creating a seamless, continuous look.
Much of the furniture was custom-made, using warm materials. A modular sofa was designed to face the views on one side and the TV on the other one, adding flexibility to entertainment and relax. The modules can be detached to create multiple configurations.” – Nuria Pla Studio

“The house is surrounded by a deck tiled in limestone with outdoor seating and a gas fire pit, providing an ideal outdoor area to enjoy the beautiful Arizonan weather year-round. An infinity pool spa at the edge of the deck sits onto the mountain and enjoys views over the Valley.
The second story features two bedrooms with a private bathroom each. Bedrooms have an entire wall of glass that extends rooms towardsthe outdoors. French oak hardwood floors contrast with the dark walnut wood of the doors and furniture. The bedroom’s hallway is open to the great room, and accommodates a frameless glass railing, giving a feel of spaciousness and lightness.” – Nuria Pla Studio






Read More…

Related Posts