A Multi-Generational Residence In Singapore: Courtyard House by Ming Architects

Architectural studio Ming Architects designed Courtyard House, a contemporary residence located in Singapore and completed in 2016.



“A 7m high double volume courtyard is the heart of this multi-generational family home. Spanning across this dramatic architectural space, a slim suspended bridge connects the front and rear wings of the house, which the parents and their children’s families occupy.” – Ming Architects



“Over the central koi pond floats a grand feature steel staircase which spans 3 storeys high, with a vertical black pebble feature wall as its canvas backdrop. Teak timber strips line the ceilings and act as screens on the external walls of the house, producing a warm contrast to the polished sleek white internal marble finishes and black pebble wall within the heart of the house.” – Ming Architects









Read More…

Related Posts